Kom i gang med Motiview - for Windows PC/nettbrett

Om du har en forhåndskonfigurert Motiview enhet, eller allerede har installert Motiview på enheten din, kan du fortsette med denne brukerveiledningen

Om du starter med en ny enhet/datamaskin, eller akkurat har bestilt prøveversjon av Motiview, se seksjonen Installere Motiview på enheten din først.

Opplæringsvideo

Videoen varer i 5 minutter, og tar for seg følgende tema:
  • Tilkobling til skjerm
  • Bruk av Motiview
  • Bla gjennom og spill av videoer
  • Lytt til musikk
  • Måling av aktivitet
  • Favorittmerking av videoer

Koble til TV/skjerm

1. Koble til en skjermkabel (HDMI) i datamaskinen og i TV/skjerm
  2. Skru på TV/skjerm
  3. Sørg for at TV/skjerm står på riktig inngang (bruk knappen Input/AV/Source, og velg HDMI)
  4. Skru på datamaskinen

Starte Motiview

Dersom du har en forhåndskonfigurert Motiview-PC, vil Motiview åpne automatisk når maskinen starter, og den kommer med et knippe videoer ferdig nedlastet, for å komme raskt i gang.

1. Start Motiview ved å dobbeltklikke på Motiview-ikonet i Start menyen eller på skrivebordet.
  2. Når applikasjonen kjører, vil TV/skjerm vise en grønn skjerm med en Motiview logo.
  3. På PC’en skal du nå kunne navigere opp og ned, og trykke på den videoen du vil laste ned og se.
  4. Trykk på “Spill av”-knappen, og videoen vil starte på tilkoblet TV/skjerm.

Videoer

Videoene som vises når du åpner Motiview er valgt basert på geografisk punkt knyttet til lisensen. Du kan vise videoer fra andre områder og land ved å velge “Velg land” og “Velg fylke”. Trykk på “Vis alle” for å komme tilbake til fremsiden.

Nedlasting av video

For å laste ned en video, gjør følgende:

1. Trykk på en video på oversiktssiden
  2. Trykk på “Last ned video” knappen nede til venstre

Nedlasting av en video tar i gjennomsnitt 5-10 minutter, avhengig av din internettlinje.

Nedlasting av flere videoer samtidig

Det er en knapp for å laste ned 20 videoer basert på din geografiske plassering. Denne prosessen kan ta flere timer å gjennomføre, og krever at du har en rask internettlinje. Det er ikke anbefalt dersom du har en treg internettlinje.

1. Klikk på de tre prikkene/”Mer”-knappen
  2. Klikk “Last ned 20 videoer”.

Om du trykker “Last ned 20 videoer” og ingenting skjer, kan dette skyldes at maskinen allerede jobber med andre nedlastinger eller Windows-oppdateringer. I såfall kan det være smart å la datamaskinen stå å gjøre seg ferdig, før du prøver å laste ned flere Motiview-videoer. Andre ganger kan en omstart være effektivt.

Favoritter

Favorittmerkede videoer vill alltid vises øverst på oversiktsiden.

1. Trykk på videoen du ønsker å favorisere.
  2. Trykk på “Merk favoritt”

Spill av videoer

1. Åpne en video på fremsiden
  2. Om den ikke er lastet ned, må du gjøre det først.
  3. Trykk "Spill av"

Musikk

Musikkspor er sortert i spillelister basert på sjanger. En spilleliste vil spille i en bestemt rekkefølge, og det er pauser mellom hvert spor, regulert av musikklisens.

Skru på musikk

1. Trykk på videoen du vil spille av
  2. Trykk på «Velg musikk»
  3. Velg spillelisten og trykk utenfor menyen for å lukke den
  4. Spill av en video for å høre musikken
  5. Du kan når som helst gå tilbake til “Kun miljølyd” for å høre bare lyder fra videoinnspillingen.

Motiview oppdaterer spillelister en gang i måneden, og endrer på rekkefølgen på sporene. Brukerne erfarer dermed at rekkefølgen kan endres fra en dag til en annen.

Logging av aktivitet

Ved å legge inn syklister på motiview.no, kan man registrere gjennomførte sykkeløkter, og ta ut rapporter pr. syklist. Data som når det er syklet, hvor lenge man har vært i aktivitet, hvor langt det er syklet, med hvilken motstand, osv.

Administrere syklister >>

Registrere aktivitet >>

Hent ut rapporter >>